Uppfödning av Engelsk Springer Spaniel, Griffon Fauve de Bretagne, Helsingefår och Gutefår

Blogg*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

24/6-2020

Nu har vi snart bott på Hartsö i 4 månader!! Mycket har hänt. Holly har fått valpar som redan flyttat hemifrån, alla lamm som fötts och en del som dött.  Ina har åkt till Hovrikets kennel och fått 14 valpar. Hösilaget är bärgat så drygt halva årets balar finns  hemma. Kor, kvigor och kalvar har körts ut till Hartsö. Alla har skött sig väl när de åkt pråm. Lars kör båten och pråmen som om han inte gjort något annat. Jag är så stolt över honom och vad han åstadkommer. 

Jag har snart jobbat 4 månader på Länsstyrelsen här i Sörmland och har två jobbdagar kvar innan jag ska ha 3v semester. Det ska bli så skönt att inte behöva åka hemifrån på ett tag. Men jag ska försöka få till en tripp till Hörby för att kika på Inas valpar och ska oxå se till att Kippis blir ögonlyst inför kommande parning i vinter .  

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

18/2-2020 Magen växer på Holly så några små inneboende finns det där inne. Ska bli så spännande med den första kulle Griffon fauve hos oss. Det kommer dessutom bli ute på HArtsö dit vi ska flytta om knappt två veckor.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

9/1-2020 Blev Ulligårdens Holly parad med Hovriket's Rhone. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

27/12-19 Nu har Holly börjat löpa så får vi se om det kan bli några små rödingar på Lilla Blidkullas kennel i vår. Hanen hon ska pars med är Hovriket's Rhone "Bengt" Det jag sett av hans avkommor hittills är sociala hundar med mycket arbetslust. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

29/5-19

Förhoppningsvis får vi vår första griffonkull i månadsskiftet juni/juli. Holly blev parad 1/5 med Lurax och är betydligt glupskare än vanligt.  

~~~~~~~~~~~~~

24/1-14

Inga valpar planeras under 2014 möjligen 2015 igen när Zaga och Zäta är tillräckligt gamla  men planerna kan ändras

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

http://www.youtube.com/edit?ns=1&video_id=W5Iweih35EA

http://www.youtube.com/watch?v=A-Z5LunUabQ

28/3-13

Ja tiden går fort med de små när man har roligt eller inte...ibland är det inte kul att vara uppfödare. Lilla Calluna alias Puzzel som hon är döpt till blev på sprungen av en av de vuxna hundarna förra söndagen (17/3) hon blev lite halt av smällen men det var inget konstigt med det. Men under tisdagen blev hon mycket mer halt och vi ringde veterinären ifall det kanske var så att hon fått en spricka i benet som blivit värre. Vi fick rådet att avvakta eftersom vi skulle in med hela kullen på fredagen för att besikta osv. På onsdagkvällen blev hennes allmäntillstånd snabbt försämrat och febern steg. Vi ringde jourhavande som tyckte vi kunde avvakta till torsdag morgon och ringa vår veterinär igen. På torsagen åkte vi in för provtagning, röntgen och undersökning. Röntgen visade inget, underökningen visade på att hon reagerade i vänster armbågsled, blodprovet visade på infektion. Hon blev uppvätskad och fick smärtstillande och antibiotika. På fredagen sjönk tempen men hon var fortfarande helt orkeslös och bara låg. Kunde inte stå för egen maskin alls. Vi tog med henne till veterinären för en koll igen då jag sett varprickar i hennes öron som blossat upp under natten. Hon blev ordinerad örondroppar. Vi fick beskedet att vi inte skulle bryta ihop om vi inte klarar den lilla snuttan. På lördagen steg tempen igen och vi ringde Valla som ville avvakta till måndag då de hade fullt. Jag försökte tjata mig till att få komma då en kompis konsulterat sin veterinär som sa att det lät misstänkt likt juvenil Pyodermi. På söndagen ringde jag Väderstad veterinärstation och fick komma in. Det gjordes undersökning och diagnosen blev juvenil Pyodermi och antibiotikan bytes ut samt cortison sattes in. Redan på eftermiddagen syntes en förbättring och hon åt lite för egen maskin på kvällen. natten till måndagen var hon jätte hungrig och ville gå ut ♥ På tisdagen orkade hon gå några meter ute, fortfarande spökar tempen...den är lite sm en jojo. I går onsdag så kom hon gåendes in i köket när jag grejade där!! Åh så glad man kan bli. Hon bajsade igen utan microlax som hon fått när hon legat helt still och inte kunnat sköta magen. I morse hade hon feber igen  men är pigg. Nu vill hon till de andra valparna och kommer ut från sovrummet för att lägga sig på andra sidan gallret till valphagen för att ha lite kontakt med de andra ♥ Lill-fian ♥
Jag är väldigt tacksam att det var den tjockaste valpen i kullen innan det här hände...för fy vad de tappar snabbt i vikt när de blir sjuka. Hon väger dryga kilot mindre än de andra nu och hon vägde nog minst 500g mer än de andra innan. Tyvärr är det valpen som vi hade tänkt att spara här hemma men nu får vi tänka om. Hon kommer vara kvar tills hon är helt friskförklarad och har repat sig ordentligt. Enligt veterinären och SVA ska det inte vara något smittsamt och man tror inte heller att det är ärftligt.
Vilken jobbig start hon fick lilla Puzzel ♥ men hon är tapper lilla gumman. Vi känner att krisen är väl inte helt över än men hoppet är ändå större nu än tidigare. 
Det har varit mycket stress med sjuk valp och det börjar verkligen kännas i kroppen och knoppen. Men nu hoppas vi att det bara ska bli bättre.

Idag är det en stor dag för Carex och Convallaria (Mums) som ska flytta till sina nya hem. Cardamine (Frida) kommer inte flytta förrän 1/5 Så fortfarande finns Carlina kvar till salu. Clematis får vi besked om inom de närmaste dagarna om hon är kvar eller inte.

Nä nu ska jag förbereda inför lite fika besök och sen för de som ska flytta.

GLAD PÅSK till er alla, flyg lugnt till Blåkulla nu alla häxor, så ses vi där i kväll!

 

11/3-13

Idag har både Vilja och Wilda bjudit in till lek ute med de små. Det är så kul att se samspelet, fostran och vårdandet hos de vuxna. Tyvärr är det inget vidare väder för de små att vara ute i. Det blåser isande kallt trots att solen är framme. Det blir bara korta stunder ute så de små bäbismagarna inte ska bli kalla men nu börjar de bli lite mer hemtama även ute så det blir mer i rörelse så de håller sig varmare. Idag hittade Carex en lite kvist han glatt och stolt apporterade in för att visa vilket fint byte han hittat ♥ lille sötnosen. Inne är det ett gäng huliganer som hänger i byxbenen, biter i tårna eller strimlar tidningarna på nolltid. Nu är de 6v gamla och det börjar närma sig att få sig en första trimning. Kloklippningen är ju inga bekymmer och trimning brukar gå förvånansvärt bra det oxå då de små liven blir trötta så fort. Nästa helg är det tänkt att det ska ske sen veckan efter är det dax för besök hos veterinären för vaccinering, chippning och besiktning. Sen är de redo att flytta till nya hem från och med den 24/3 lagom till påsken då man har tid att umgås och mysa.

Det finns obokade valpar kvar bland annat hanen som ser riktigt trevlig ut.


Just nu är det lugnt i stugan, alla ligger och sover och snusar men de lugna stunderna blir kortare och kortare. När man börjar röra sig mer eller de stora svansar runt och slår i kompostgallrena med sina glada svansar är det snart fullfart igen. Det som är så skönt är att de flesta går in i valphagen när de ska sova efter bus, fast endel lägger sig tryggt var som helst i köket när de blir trötta. Det är ingen som är blygare än någon annan utan alla är riktigt framåt och nyfikna och har ett helt underbart sätt att pussas ♥

När man dammsuger går de efter dammsugaren och ställer sig i utblåset så de små öronen fladdrar :) ja inte riktigt alla för en del struntar helt i dammsugaren och fortsätter att busa och en del är lite mer skeptiska :) skurar man i valphagen ska de vara med och hjälpa till. Helst dra i väg med trasan eller vippa ut vattnet...

10/3-13

Här kommer bilder på de olika växterna som valparna har fått namn efter, vackra älskade valpar ska ha vackra förebilder ♥

carex.jpg

 

Carex

 

 

calluna.jpg

 

Calluna

 

cardamine.jpg

 

Cardamine

 

chrysanthemum1.jpg

Chrysanhemum

 

convallaria.jpg

Convallaria

 

clematis.jpg

Clematis

 

calypso.jpg

Calypso

 

carlina.jpg

Carlina

 

4/3-13

Nu har det hänt massor i valplådan. Alla växer så man nästan ser det :) De har fått flytta ut i köket och börjat bekanta sig med familjens andra hundar. Texas är mycket intresserad av de små men Vilja är inte lika imponerad av att han ska pussa på de små...men enträgen vinner. Ute har de hunnit vara med trots snö. Lite läskigt är det men redan andra gången var de mycket modigare. Inne är det fullt bus. Det hopaps och bits, släpas runt på leksaker och tidningar, gnags och fajtas. Vi har även tagit individuella bilder på alla...inte det lättaste med dessa sprattelgökar ;) Här kommer ett smakprov.

-valparna-5v-017.jpg

L.B. Carex

valparna-5v-022.jpg

L.B. Calluna

valparna-5v-031.jpg

L.B. Cardamine

valparna-5v-040.jpg

LB. Chrysanthemum

valparna-5v-051.jpg

L.B Convallaria

valparna-5v-056.jpg

L.B. Clematis

valparna-5v-065.jpg

L.B Calypso

valparna-5v-078.jpg

L.B Carlina

 

25/2-13

Nu har "Patrons" Pygmalias Bärgpatrons och "Viljas"  Lilla blidkullas Bougainvilleas valpar hunnit bli 4 v och  det har gått många dagar sen jag uppdaterade här. Slarv av mig. Det har varit ganska så fullt upp med jobb, valpar, barn och hundar i allmänhet. När barnen var hemma på sportlovet passade vi på att jobba hela veckan sen var det fullt upp på kvällarna så de som vill kan följa oss i den öppna gruppen på facebook som blir uppdaterad lite oftare. Sök på Lilla Blidkulla så hittar ni den.

I valplådan händer det mycket. Alla är som små tjocka smågrisar och som de glufsar i sig mat när det serveras, både vanlig mat och Viljas di. Hopp och bus är det en liten stund innan maten och kanske efter om man orkar...Klorna klipps ofta för att skona Viljas juver. Och tänderna börjar vara rejält sylvassa hos de alla. Morras och busas med varandra och oss när vi är därinne. Fler och fler har kommit på att man kan faktiskt ge sig ut på upptäcktsfärd utanför lådan...så till helgen blir det troligen flytt in i köket.

Idag har vi fyllt i registreringspapprena och ska posta dem i morgon och valppaketen är beställda. Nu hoppas vi på att det ska börja bli lite valpbesök i lådan.

Namnen blev tillslut

Hanen: Lilla blidkullas Carex =starr
Tikarna i ordning
Lilla Blidkullas Calluna=Ljung
Lilla Blidkullas Cardamine= Brässma
Lilla Blidkullas Chrysanthemun= Färgkragar
Lilla Blidkullas Convallaria= Liljekonvalj
Lilla Blidkullas Clematis= Klematis
Lilla Blidkullas Calypso= Norna
Lilla Blidkullas Carlina = Spåtistel

Så ni märker att vi fortsätter att följa vårt tema med latinska växtnamn :) Vi har inte gett någon valp något tilltalsnamn än och har heller inte bestämt vem som kommer stanna här hemma på Lilla Blidkulla. Det finns några favoriter men alla är ganska jämna än så länge. Den som sticker ut mest är faktiskt hanen Carex som har en ordentlig resning och härlig attityd ♥. Några av tikarna har himla fina uttryck men vi avvaktar med att välja ut någon än. Lilla Calluna har en näsa utöver det vanliga...hon känner på långt håll att någon kommer in i rummet och börjar snusa i luften. Hon blir nog en riktigt bra spårhund ♥ Lilla Chrysanthemum spom är Hannas lilla älskling är en riktig myshund. Ligger gärna i knät och är rar och go. Tan färgade tiken Convallaria har också en härlig framåt attidyd, hittar på hyss med syskonen. Clematis som är den enda egentligen som har fått ett arbetsnamn "Klättermus" hon skulle ju alltid klättra upp på kanterna och på Vilja som riktigt lite, klättrar gärna ur lådan och upptäcker världen utanför, hon välter gärna vattenskålen i valplådan när hon ska i och bada tassarna...Calypso är ganska timid av sig än så länge, vår svarrta lilla juvel. Carlina som var sist ut är en pigg och vaken tjej, kommer gärna fram och pussas och kryper upp i knät, Cardamine är den som hoppar och skuttar mest tror jag.

Det var lite om varje valp. mer kommer så småning om tillsammans med valpbilder.

13/2-13

Nu har jag haft mina heldagar på jobbet och Lars har haft valpmys här hemma ♥ Idag har alla småklor blivit klippta igen. Det är helt otroligt hur mycket de växer. Alla valparna växer oxå men i väldigt olika takt. Vissa ökar inte alls mycket vissa dagar och andra ökar massor. Nu får de nästan inte plats på vågen längre men några dagar till sen får de nog nöja sig med att vi känner på dom om de känns fasta och spänstiga. Det är några stycken som är alldeles snurriga när det är matdags :P de har verkligen svårt att bestämma sig vilken spene som är godast..och då hinner de godaste bli upptagna så man får plocka om dem lite så de minsta som inte växer så fort får de bästa ♥ Några av dem börjar vara riktigt stadiga på benen och andra ja vad ska man säga kultar runt fortare än fortast. De senaste dagarna har jag försökt att hitta passande namn åt alla så snart kanske det kommer ut en lista på vad alla ska heta på pappret. Sen får vi väl se vad smeknamnen blir eller om de nya valpköparna får bestämma det själva.

Nu är det dags iallafall att tända upp här inne igen så det lir riktigt varm och mysigt för de små :)

Ha en bra dag alla vänner ♥ och i morgon är det alla ♥-dag

10/2-13

Valparna de växer här hemma och nu har alla utom en passerat 1000g. Ingen har än så länge öppnat ögonen men det kommer nog snart :) Alla är uppe och försöker knalla på höga ben ♥ Gullefjun ♥ De börjar oxå vara mer högljudda och sprida ut sig mer i valplådan :) Mamma Vilja är så duktig och försiktig när hon försöker samla ihop alla igen och när hon ska lägga sig när alla kravlar omkring mellan benen på henne...ingen lätt uppgift att lägga sig bekvämt med 8 st ivriga valpisar.

8/2-13

Nu har alla valparna fördubblat sina födelsevikter. Och alla utom två väger över kilot. Vissa är mer glupska än andra för de växer verkligen så det knakar. Den tyngsta som är tik nr 2 väger 1167g och den lättaste är tik nr 5 som är tan färgad väger bara 909g. De är pigga och alerta allihopa men vissa kanske redan utmärker sig mer än andra :) Ska verkligen bli spännande att se vad det blir av de alla:) På endel börjar ögonen att glipa lite så snart framöver börjar nog de första att öppna sina blå ♥
Idag har både Boston och Texas fått lov att titta på de små för Vilja. Oj vad Texas tyckte det var spännande med det där små knytterna som lät och kravlade i lådan ♥ lilla gullstruten börjar bli stor. Tyvärr blir det ingen utställning för honom i morgon. Han har nog sträckt sig i ett framben på all is som varit som nu är täckt av snö :( Skit är det med det. När det är så nära så man inte hade behövt att stressa på morgonen eller åka tidigt ens... Ja ja det går fler tåg.

Nu är det snart dax för mamma Vilja att få sitt kvällsmål mat sen är det kvällskissen och sova. Nu äter nog hon dubbelt om inte nästan tredubbelt mot normalt i mat och hon är inte tjocker...vi får väl se hur mycket vi får öka på för att hon inte ska tappa för mycket i vikt. Vilja är i alla fall lycklig som får så mycket mat :) det finns nog ingen botten i henne ♥ hon skulle nog kunna äta hur mycket som hellst.

Nä nu är det ajöss för den här dagen, fortsättning följer ;)

6/2-13

De senaste dagarna har Lars varit hemma och myst med valparna och haft marktjänst. Jag har jobbat långdagar och nu ska jag jobba eftermiddagar resten av veckan. Det händer mycket i valplådan viktmässigt! Oj vad de växer de små knoddarna. Vissa små matvrak ffa tik nr 2 är nästan uppe i 1000g det kanske hon kommer upp i till vägningen i kväll de andra ligger på dryga 800g förutom en som är under. Alla mår bra och är pigga och alerta. Vissa t.ex. min svarta lilla juvel försöker sig upp på höga ben men det går inte riktigt än :) Nu börjar ju snart ögonen att öppnas och även öronen. Åh vad det ska bli härligt för snart börjar en tid med en massa utveckling hos de små. Deras personligheter börjar mer och mer framträda osv. Spännande!

Mamma Vilja älskar att vara ute och snöbada igen nu när det kom nästan en decimeter igen. Hon kan ligga och rulla och åla hur länge som hellst. Hon var lite fundersam några dagar när det var snö men det gick ju inte att gosa ner sig i det vita!! Det var såå hårt i skaren :(

Nä nu ska jag tända upp i kaminen och sen sätta mig å läsa en bok och wordfeuda lite i valplådan ;)

 

3/2-13

Jösses vad tiden rinner i väg nar man har roligt. Jag har redan varit hemma en vecka med de små som i dag blir en vecka gamla. Klorna har blivit klippta idag igen och jag har kikat mer på dom om färgen och det ser nog ut som om det bara är en tik med tan resten är svart-vita. Idag fyller även vår B-kull  3 år dvs mamma Vilja blir 3 år idag och hennes syskon Bellis ( i Askersund), Briza (Norge), Borago (USA) och Bunias (Lidköping) Grattis önskar vi er alla, hoppas ni får något extra gott i dag :) Vilja hon fick en tugga på en macka och en extra ostskiva idag!

Idag är det verkligen vår i luften och solen skiner så skönt hoppas det fortsätter ettag till ♥

So long!

2/2-13

Igår hade vi en allmän städardag här hemma. Framförallt var det blommorna som fick sig en genomkörare så då hanns inte valpbloggen med. Alla valpisarna ökar stadigt i vikt och ser ut som små tjocka korvar som kravlar omkring;) Det känns inte som om Vilja har så mycket i juvret men det som finns verkar vara av god kvalitet :) Nu vill hon vara med mer hos oss i köket och även lite i tv-rummet. Hon går oftast ut med de andra på kissepaus men ibland vill hon gå en egen promenad i koppel :) Igårkväll när vi var ute så tyckte nog även hon att det var lite spöklikt, inte ett knyst hördes ute och så låg det dimma som gjorde att man nästan bara såg ljusen från husen runt ikring. Just nu ligger hon och matar de små som knorrar lite smått men när det rinner till då hör man bara hur de glupskt sväljer ♥ snart kommer resten av gänget hem som varit hos kompisar sen i går sen är det full fart hemma igen.

Ha en bra lördag alla vänner!

31/1-13

Idag har tempen gått ner till under 39 grader på Vilja och det är skönt. Hon verkar oxå mycket piggare och säger oftare till att hon vill gå ut. Mjölken har kommit igång bättre och det har nog hjälpt med att hon fick oxytosin och så hade ju valparna i går natt en "uppmjölknings natt" då de åt ofta. Hon har även varit ute med de andra hundarna några gånger men då har hon mer bråttom in till puppisarna igen. På kvällarna tar vi en ortare promenad på kanske fem minuter så att det verkligen ska tömma sig i livmodern och att hon ska dra ihop sig. Idag vet jag inte vad hon fick för sig ute på tomten men hon skulle in under trimstugan...vet inte om hon tänkte att hon skulle kunna ta sig ut från tomten den vägen och in till valparna igen eller om det är all kattskit som lockar... Just nu ligger alla så nöjda och belåtna i valplådan och sussar gott och jag ska hämta mig lite mer kaffe, ringa och avrapportera till veterinären och läsa tidningen.

Ha en bra dag alla vänner!

30/1-13

Nu har jag tänt upp i braskaminen i sovrummet så valparna ska ha det varmt och mysigt. Jag vet inte om jag riktigt håller med om att temperaturen är så behaglig att sova i då jag helst sover med öppet fönster även vintertid men vad gör man inte för att få uppleva nya små liv se världens ljus och utvecklas. Jag älskar verkligen att få se nya individer födas och utvecklas oavsett vilket djurslag det än är. Vår yngsta sa något i stil med att ja jag vill nog ha hund sen och ta valpar men då får någon annan ta hand om valpningen för det var lite kladdigt och äckligt ♥ lilla gumman ♥ men hon hade kunnat gå härifrån men satt kvar och vakade med mig nästan hela tiden. Och tog även emot ett litet knytte när jag var i väg en kort stund ☺

Natten har varit lite pipig för de små men i dag märker man att mjölken börjar komma mer för det är betydligt lugnare i lådan. Vi plockade även bort bia bäddden som Vilja och valparna har legat i för några små juveler ska bara krypa över kanten och då blir mamma Vilja så orolig och vet inte riktigt hur hon ska göra för att få tillbaks dom ♥ Nu tycker hon att det är lite för lätt för alla att röra sig för långt, mer än 20-30cm från hennes sida, men hon har ändå lättare att få dom närmare sig. Nu är det dags för Viljas lunch och för mig att börja förbereda mat.

Ha en bra dag alla och var rädda om Er och varandra! 

29/1-13

Det började bra med matning och lugn tik som är försiktig med sina småttisar. Verkligen tar hänsyn och lägger sig försiktigt. Igår fick hon då lite ökad temp och lite mer flyningar och att jag nog tyckte att hon inte riktigt hade dragit i hop sig tillräckligt. I morse hade hon 39,6 i temp och första tanken är ju då akut livmoderinflammation eftersom de dröjde så länge innan de sista två valparna kom ut. Så vänta på telefontiden till fru veterinär för att ringa och rådfråga. Sen komplicerar det ju lite att valparna är så små.. fick en tid klockan 10 så Lars jobbade en kort dag idag för att sen hem och passa på valparna när jag åkte med Vilja till veterinären. Väl framme så fick vi vänta en stund och hon lade sig ner för att sova lite, duktiga tjej. Vet kände och klämde och tyckte oxå att livmodern fortfarande var väldigt stor och det visade sig oxå att hon inte var stängd än heller och när man klämmer på buken så kommer det ut kladd. Och in i röntgen för att utesluta att det finns någon valp kvar eller efterbördar. Det var ju inget vi kännt vid palpation men för att vara säker så blev det röntgen. Inga valpar och troligen heller inga efterbördar och eftersom hon nu fortfarande var så öppen så satte vi in oxytosin och antibiotika då det troligen var en livmoderinflammation på gång. Det är ju ändå 8 småliv som står på spel och Vilja själv om det skulle utvecklas till en kraftig inflammation. Väl hemma igen var hon så glad och nöjd att krypa ner till sina små juveler igen. Men det är jobbigt när det börjar strula, oron över hur det kommer att gå, är det allvarligt, kommer störningen i att åka i från valparna påverka mängden mjölk osv. det tar på krafterna. Det är inte alltid okomlicerat att ta en kull men vill dela med mig även av oron och det mer tråkiga inte bara guld å gröna skogar.

Idag har Vilja oxå för första gången sagt till när hon vill gå ut, hon har väl kommit på att hon får komma in igen. Och så finns det ju fortfarande lite härlig snö kvar så man kan få sig ett ordentligt snöbad ;) Hon älskar verkligen att rulla sig i snön ♥ Och oj så hungrig hon är! Vi ska så småtteligen börja öka maten men hålla koll på både magen och valparnas magar så de inte till råga på allt åker på rännsketa, för det vill vi verkligen inte ha!

Några av valparna verkar vara lite mer äventyrslystna än de andra, vid flera tillfällen har de kravlat iväg åt andra hållet från mamma för att utforska världen :) Liite tidigt än...mamma Vilja vet inte hur hon ska göra för att få tillbaks dom så hon sätter i gång att pipa och gnälla för att jag ska komma och hjälpa henne och ta fast rymlingen ;)

Idag har vi även försökt att kolla lite mer noga under svansarna för att se om det är fler tan färgade och det kan det mycket väl vara. Vi får se framöver.

Nä nu ska jag lägga mig och läsa en stund sen blir det goda köttfärsbiffar som Lars är jätte duktig på att laga :)

Kram å hej hörs en annan dag igen från valplådan! ♥

27/1-13

Då var alla valparna nedkomna. Under lördagen gick tempen ner under 37 grader så vi trodde nästan att det skulle sätta igång redan under natten till söndagen men tjui fick vi och det var bra för då han jag sova lite innan de var dax :) 13,21 föddes första valpen en kille på 467g, nästa kom redan 13,36 en tik på 488g, den tredje som oxå skulle visa sig vara en tik kom 14,31 och vägde hela 512g, sen gick det ettag till nästa tjeja kom ut 15,24 hon vägde 406g, 16,07 var det dax igen för en tjej att kika ut 389g vägde hon det är eventuellt den här som har lite tan, hon ser ljusbrun ut under svansen iaf. 16,23 var det dax igen för tik nummer 6 hon är den svartaste av dem alla  och den minsta 357g och den sista av tikarna kom 22,10 nästan 4 timmar efter de andra 431g. Hon var ilsk när hon kom ut och hungrig :) Sist kom den hanen som Hanna sa skulle komma som sällskap till den förstfödde men tyvärr var han död. Så det blev bara en ensam herre på täppan i den här kullen oxå.

Nu ligger alla och sussar så gotthos mamma Vilja som är så duktig med de små. Lugnt och fint gick valpningen och hon var inte upp och bäddade och stökade emellan utan låg kvar och födde fram de en efter en :) Nu håller vi tummarna att alla ska hålla sig friska och krya och äta och växa så de knakar.

So long!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

21/1

Nedräkningen har börjat 8 dagar kvar till

beräknad valpning. Vilja är som en stor tunna,

ser ut som om hon svalt en stor basketboll!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

20/12

Valpar väntas runt 29 januari 2013

Vilja är dräktig enligt ultraljudet idag !

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

28/11

Vilja parad med Patron

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

19/11 

Nu har Vilja börjat löpa för några dagar sen så om ca 10-14 dagar är det dax att träffa fästmannen

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Inget är som väntans tider...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lilla Blidkullas Bougainvillea "Vilja" kommer att paras med Pygmalias Bärgpatron "Patron" vilket förhoppningsvis blir i månadsskiftet november/december

 

blandat-stabilder-hundarna-194.jpg

patron2.jpg

 

blandat-stabilder-hundarna-202-kopia.jpg

 

patron1.jpg

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)