~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

5/4-17

Griffon Fauve de Bretagneklubben anordnar en helgkurs med Peter & Dogworks som instruktör pris 1200kr anmälan som är bindande görs till a.klasbacken@telia.com 

Helgkurs i Arboga, 15-16 juli

Signalerna, Bromsen och Inkallningen

Två dagars kurs som börjar med en föreläsning med 150 bilder om hundens språk, signalerna, om det logiska sättet att kommunicera med hundar.

”Målet är att få hunden ännu mer följsam och lyssnande. För att nå dit måste jag vara tydlig och begriplig för hunden. Det gör jag bäst genom att utnyttja och använda hundens eget språk, signalerna. Då kan jag enklare få hundens uppmärksamhet, och en fungerande följsamhet bygger alltid på att vinna hundens uppmärksamhet.”

Dag 1 börjar 09:30 och slutar när vi inte orkar längre

”Vi börjar med en 150 bilder lång föreläsning där jag visar och berättar om hundens språk, signalerna. Jag berättar om mitt sätt att använda detta signalspråk för att bli tydlig för hunden. Sedan tränar vi praktiskt resten av dagen.”

Dag 2 börjar kl. 09:00 och slutar ca 15:00

”Övningar i stigande svårighetsgrader som är kopplade till varje enskild hund och förare. Vi kommer också – om någon vill och behöver - att prata problemlösningar ur alla möjliga synvinklar, både i vardag och i jakten.”

Alla kursens praktiska övningar är individbaserade. Alla hundar är individer, precis som alla förare. Dessutom har alla ekipage olika förkunskaper. Men hundarnas och förarnas ålder, kön, ras och erfarenheter spelar ingen roll. Allt handlar om individen.

Vill du veta mer om Peter, hans sätt att prata om, hantera och träna jakthundar?                                    Kolla Facebook: Peter & Dogworks och Youtube: Peter Pratar Jakthund

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Helgen 24-25/9 -16 ska vi på hägnträning med Ina och Zaga. Egentligen skulle Holly varit med men hon är skadad. Det ska bli så spännande att se hur de reagerar. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

12/7-15

 

Holly 8v

Nu har lilla Ulligårdens Holly, en Griffon fauve de Bretagne bott hos oss i 6v och hon växer så det knakar. Hon är en väldigt framåt och tuff tjej som knappt räds nåt än så länge. Ska verkligen bli spännande att se vad det blir av denna lilla tjej. 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

19/6-15 Glad midsommar önskar vi er alla!

~~~~~~~~~~~~~~ 

11/1-15

Mycket har hänt här på Lilla Blidkulla sen jag skrev sist. Texas är såld och Pytte ska snart flytta om allt går enligt planerna och hon går igenom besiktning mm. Hon kommer då till en familj där det jagas aktivt, det är vi väldigt glada över. Jag var med i går och gick som hundförare i markerna där hon kommer få jaga mycket. Hon stötte hjort och sökte skapligt för att vara på en helt ny mark för henne. Hon har ju varit till salu en längre tid utan att vi aktivt annonserat om det. Fast emellanåt ångrar vi nog oss lite att vi tagit beslutet att sälja henne men vi tror att hon kommer få det mycket bättre med mer aktivering än här hos oss. Vi är i och för sig aktiva med våra hundar med promenader, löprundor, spår och jakt men känner att tiden inte alltid räcker till för alla tonåringar och hundar. Visserligen vet vi ju inte hur länge våra veteraner hänger kvar för de är ju snart 9 och 10 år i år ♥ men dem kan vi ju inte räkna bort förrän de är borta, vilket vi hoppas inte blir än på några år ♥

Boston har vi behandlat för en liten hornhinneskada efter jul. Vi vet tyvärr inte vad som orsakat den men veterinären misstänkte ett gruskorn eller liknande. Han blir ju 9 år i sommar och är inte riktigt lika allert i skogen längre och Wilda hilda som varit yrvädret i familjen blir 10. Hon börjar tackla av mer och mer till vår stora sorg. Sover mycket och tappar till och från hull och är svårare att mata på igen. Det är nog en tidsfråga innan hon börjar tackla av helt. Hon följer villigt med på promenader allt ifrån 5 km till 10km så kondisen är det inge fel på :) ♥ men efter livmoderinflammationen för drygt ett år sen har hon blivit mycket äldre till sättet. Pälsen är inte längre glansig och fin jämt, fäller av dåligt och är mycket strävare med mer underull. Hon har blivit stelare senaste tiden så ja tanten Wilda börjar onekligen bli äldre. 

Det jobbigaste med hunderiet har nog varit när vi röntgade Zaga...Med stor sorg konstaterar vi att valpar kommer det inte bli här på kenneln på några år iallafall då Zaga hade C-höfter när vi röntgade henne i slutet på augusti och en annan kullsyster konstaterats med allergi. Så beslutet blev att dessa linjer inte kommer föras vidare på någon hund ur kullen trots att Zäta röntgades med A-höfter. Vill inte chansa för hundarnas skull eller kommande valpköpare. Allergi är inte kul på de stackare som drabbas eller för mattar/hussar som får kämpa med klåda eller andra symptom på sina älsklingar. 

Så nu ägnas allt hunderi åt att jaga, jaga och jaga till hundarnas stora glädje :)  

Ha en bra söndag alla vänner!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  

11/8-14

Med sorg i hjärtat har vi tagit beslutet att omplacera vår Texas då han inte trivs i sin nuvarande flock med 4 andra hundar.

Texas är en spänstig och go kille på 2 år som söker ett nytt aktivt hem. Han är utställd med CK och höftledsröntgad med A-höfter, vaccinerad, chippad, försäkrad osv. Han gillar långa skogspromenader med aktivering t.e.x gillar han att klättra i träd och leta godis. Han är väldigt lyhörd och följsam. Han skulle kunna passa till rallylydnad eller kanske agility då han hoppar bra och är snabb. Vid viltspår är han spårnoga och går i ett bra tempo. Han vill komma till en familj där han får vara i centrum utan andra hundar.

Skicka mail om du har fler frågor eller vill ha bilder eller ring 0722-397070

Rätt hem viktigare än priset.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

6/1-14

Nu är det snart ett år sen hemsidan uppdaterades mycket har hänt sen dess. Alla valparna har flyttat till sina nya hem sen länge. 3 stycken är kvar i vår ägo. Lilla Blidkullas Calypso "Zaga" som bor hemma, L.B Chrysanthemum "Zäta" om bor hos fodervärd i Mjölby samt L.B Calluna "Puzzel" som bor hos fodervärd i Skänninge tillsammans med sin mamma L.B Bougainvillea "Vilja2 och moster L.B Anemone "Mona"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

3/2-13

Grattis till B-kullen som i dag blir 3 år!

Bellis "Selma" i Askersund, Briza i Norge, Bougainvillea "Vilja" hemma i valplådan, Borago "Gurkan" i USA och Bunias "Mys" i Lidköping.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

27/1-13

Nu är valparna här! 1 hane+ 7 tikar blev resultatet efter 9 timmars valpande alla är svart-vita en med tan tecken!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

21/1-13

Valparna beräknas komma under veckan eller i 

början på nästa vecka. Leverans v. 13 lagom till påsk.

Förväntade färger är svart/vita

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

20/12

Valpar väntas runt 29 januari 2013

Vilja är dräktig enligt ultraljudet idag !

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

27/11
Lilla Blidkullas Bougainvillea "Vilja" är parad med Pygmalias Bärgpatron "Patron"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hösten/vintern 2012 planerar vi att para Vilja, Lilla Blidkullas Bougainvillea.
Info om hane kommer senare.

 

Vi förväntar oss arbetsvilliga, apporteringsvilliga valpar med god exteriör och härligt temperament.

Hör av er om intresse finns. Ni får gärna komma och hälsa på oss och våra vuxna hundar innan för att ställa frågor och lära känna oss, hundarna och rasen.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datorhaveri/Computer crash

Posted by Pia Martikainen & Lars Martikainen on January 25, 2012 at 1:40 PM Commentscomments (0)

Inga uppdateringar har skett på länge och kommer inte ske på ettag pga datorhaveri :(

Men meddelas ska att Vilja kommer paras till senhösten/vintern och uppdatering kommer att ske med vald hane lite närmare.

Gundprov Norrtälje 30/10-11

Posted by Pia Martikainen & Lars Persson on November 20, 2011 at 5:05 AM Commentscomments (0)

Tyvärr hittar jag inte protokollen för dagens grundprov men vi lyckades inte ända fram idag.

Det var min första grundprovstart och jag startade både Boston och Betty. Båda var en ynka apport från godkänt. Boston misslyckades tackvare att han nonchalerade en dummy och kollade av lite terräng innan han apporterade in den och Betty  för att hon tuggade på dummyn. Så det är bara att ta nya tag med apporteringsträningen och jobba med en större dummy och inte en med granulat i då den prasslar och låter. Det får bli vinterns klickertränings projekt samt få till bra avlevereringar.

 

Mjölby 29/10-11 domare Lena Rollmar

Posted by Pia Martikainen & Lars Persson on November 20, 2011 at 4:45 AM Commentscomments (0)

Hornötorpets Tortellacci "Boston" exc 2 chkk
Kritik:
Bra storlek och fina prop. Inga överdrifter. Bra längd på nosparti. Stark rygg. Välvinklad med fin stomme. Energiska rörelser. Visas för dagen med begränsad päls, vilket stör ögat lite. Utmärkt temp.

Lilla Blidkullas Bougainvillea "Vilja" exc 2 UKK
Kritik: Tik med utm prop. Bra stomme. Vackert huvud i profil. Tappar lite fem. med den något grova skallen. Vacker hals & överlinje. Vällagd skulldra, fint förbröst. Utmärkta vinklar bak. Rör sig med utmärkt påskjut. Bra steglängd. Visar spaniel temperament i rörelse. Lite fattigt behäng men utmärkt pälskvalitet.

Lilla Blidkullas Anemone "Mona" exc opl ökk
Kritik: Trevlig tik med vänligt uttryck. Fin ögonfärg. Välplacerad skuldra, stark rygg. Lite rak överarm. Fin bröstkorg välutvecklat bakställ. Bra flyt i rörleserna. Bär svanstipp i krok. Sund och trevlig helhet.

Hornötorpets Bissie Girl "Wilda" vg
Kritik:
En tik som ger en aningen lågställt uttryck, fin profil på huvudet. Tillräcklig hals, lite kort och rak överarm. Lite lång i sitt ländparti. Välvinklad bak. Bra steglängd men faller lite i korset i rörelse. Rör sig mkt löst i fronten. Vacker päls. Trevligt visad.

Grundprov SK

Posted by Pia Martikainen & Lars Persson on September 9, 2011 at 4:55 AM Commentscomments (0)

Hornötorpets Tortellacci "Boston" ej godkänd

Knallade på 2 av apporterna samt tog inte fågeln. Skillnad mot dagen innan då han var helt stadig i skott. Nytt försök senare i höst :)

??stra Cup Domare uts: Lena Lindh-Carlsson, Jakt: Monika Jansson Vatten: Siv Persson

Posted by Pia Martikainen & Lars Persson on September 9, 2011 at 4:50 AM Commentscomments (0)

Hornötorpets Tortellacci "Boston" 3a hp ökk utställning, 4a dual purpose

Utställning:
Hane med vackert huvud och uttryck. Välplacerad skuldra. Ngt fattigt förbröst. Väl välvd bröstkorg, dock ngt grund. Bra benstomme och tassar. Korrekt kors. Bra vinklar fram och bak. Rör sig med bra steglängd. Härlig pälskvalité.

Fältarbete:
Bra fart, stil och möster. Lydig och lyhörd. Utmärkt stadga. Fint förararbete.

Apportering:
Fast i kast stort intresse för fågel tar upp men lägger ner.

Vattenarbete:
Lugn i skott och kast. Går villigt i simmar bra och målmedvetet. Tar in fågeln men lägger ner.

Norrköping sv-11 Domare: Richard G Beauchamp USA

Posted by Pia Martikainen & Lars Persson on September 9, 2011 at 4:30 AM Commentscomments (0)

Hornötorpets Tortellacci "Boston"  chkl very good

Corr dentishen. Good head, nicely shaped eye. Front and rear angulation ok. A bit heavy in shoulder. Good ribeage, come and go beautiful. Short loin?

Windcraft Extoling Elegance "Betty" jukl very good

Corr. dentishen, good muzzle. skull prop good. Light eye. Tailset a bit high. Nice neck and shoulder. Good ribs. Like to see a darker eye. Stands and moves a bit high in rear

Lilla Blidkullas Bougainvillea "Vilja" ukl very good

Dentishen corr. Good strenght of muzzle. Needs more stop. Good reach of neck. Front is set too far forward. Tailset a bit low. Bit loose coming and going

Hornötorpets Bissie Girl "Wilda"  exc ökl

Corr dentishen. Good muzzle-skull prop. Good neck and shoulders. Strong topline. Good leght of ribeage. Good tailset and angulation front and rear

Lilla Blidkullas Anemone exc 2ökl ck

Corr dentishen. Good sized bitch. Good topline, earset. Lovely neck and shoulders. Good eye, good depth of chest, good topline. Good angulation front and rear. Moves with ease.

SKK Askersund Domare: Börje Johansson

Posted by Pia Martikainen & Lars Persson on September 9, 2011 at 4:15 AM Commentscomments (0)

Windcraft Extoling Elegance "Betty"  exc 3jukk

Tilltalande helhet, feminint huvud. Bra proportioner vacker skallform. Välutvecklat bröstparti, vacker hals och överlinje. Ngt avfallande i sitt kors. Utmärkt bröstkorg, tillräckliga vinklar fram och bak. Rör sig bra fram och från sidan, kort och trångt bak. Utmärkt päls. Härligt temperament. Vackert visad.

Lilla Blidkullas Bougainvillea "Vilja" exc 1 ukk ck

Vällinjerad unghund med mjuka linjer. Bra proportioner, vackert feminint huvud. Utmärkta läppar, vacker hals, välanlagd skuldra, tillräcklig front, utm överlinje. Bra svansansättning. Tillräckliga vinklar fram och bak. Låga hasor, bra bröstkorg och vackra tassar. Rör sig på ett utmärkt set från alla håll.  Trevligt visad.

Hornötorpets Bissie Girl "Wilda" exc 2ökk ck 4 bt

Tilltalande helhet,  utmärkta proportioner. Vackert feminint huvud, paralella linjer, milt uttryck. Utm hals, skuldra och överlinje. Välkroppad, djup  välvd,bröstkorg av utmärkt längd. Passande benstomme. Välvinklad. Rör sig med drive, lite brett fram. Vacker glansig päls. Härligt presenterad, ljuvligt temperament.

New phone number to me Pia

Posted by Pia Martikainen & Lars Persson on July 14, 2011 at 3:35 PM Commentscomments (0)

If You want to call me is my new phonenumber +46722397070/Pia

Please friends send me Your numbers in a SMS/Thanks a lot

SSRK Gränna Domare: Bente Bjerkaas

Posted by Pia Martikainen & Lars Persson on July 3, 2011 at 3:56 PM Commentscomments (0)

Betty: exc jukl
Kritik: Fem tik, feminint rastypiskt huvud, bra hals och skuldra, önskar bättre tillbakalagd överarm. Bra kropp, lite högt kort kors, bra benstomme, bra knutna tassar. Goda rastypiska rörelser. Härligt temperament. Välvisad.

 

 

Vilja: exc 2a ukk ck
Kritik: 16mån feminin tik med god benstomme. Bra huvud, hals, skuldra, kropp, kors och lårbredd. Goda rastypiska rörelser och visar sig med stil och resning. Härligt temperament och helhet. Välvisad.

 

 

Wilda: exc 3a ökk ck
Kritik: Fem tik av utmärkt typ, bra huvud, lite mycket halsskinn, bra hals, front, kropp, kors och lårbredd. Visar sig med goda rastypiska rörelser med stil och resning från sidan. Lite tåtrång bak ngt vid i fronten. Härligt temperament. Välvisad.